<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Franse priester vermoord: Nederlandse bisschoppen ‘geschokt door het geweld in een kerkgebouw’

KN Redactie 27 juli 2016
image
Mensen leggen bloemen en kaarsen ter nagedachtenis aan de vermoorde priester Jacques Hamel bij het gemeentehuis van Saint-Étienne-du-Rouvray, nabij de woning van de vermoorde priester.

De Nederlandse bisschoppen laten in een reactie op de moord op de Franse priester Jacques Hamel (84) weten “geschokt” te zijn “door het geweld in een kerkgebouw als plaats van gebed en liefde voor God”. 

“Met paus Franciscus en de bisschop van Rouen zijn de bisschoppen in Nederland geschokt door het geweld in een kerkgebouw als plaats van gebed en van liefde voor God.”

‘Barbaarse moord’

Paus Franciscus is “geschokt” door de “barbaarse moord” op de Franse priester Jacques Hamel (84), liet de Vaticaanse woordvoerder pater Federico Lombardi s.j. dinsdag weten. 

De Franse priester Jacques Hamel (84) werd dinsdag tijdens de heilige Mis in een kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray, nabij Rouen, door twee terroristen van Islamitische Staat gegijzeld en vermoord.

‘Vrijheid van godsdienst’

Volgens de Nederlandse bisschoppen zijn hier “naast de veiligheid van burgers”, “de vrijheid van godsdienst en het respect voor een kerkgebouw als plaats van eredienst in het geding”.

“Naast het meeleven met de slachtoffers, is het beschermen van deze waarden een gezamenlijke opgave voor de samenleving als geheel”, aldus de Nederlandse bisschoppenconferentie.

 De bisschoppen beloven hun aanhoudend gebed en vragen de gelovigen zich daarbij aan te sluiten. (KN/rkkerk.nl)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.