fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Franse voetballers getuigen van hun geloof

KN Redactie 9 juli 2016
image
Op de rechterarm van de Franse spits Antoine Griezmann prijkt onder meer een rozenkrans (Foto: AP)

Wordt het Frankrijk of Portugal? Zondag spelen beide ploegen de finale van het EK voetbal. Voor meerdere spelers op het veld is het katholieke geloof belangrijk. Zo brengt Olivier Giroud dagelijks “tijd met Jezus” door.

Hij bidt voor iedere wedstrijd, zo liet hij zich in een interview ontvallen. Aanvaller Olivier Giroud (29), speler van Arsenal en momenteel van groot belang voor het Franse elftal, is katholiek en komt daar openlijk voor uit.

‘Tijd met Jezus’

In een filmpje van de Franse voetbalbond getuigt Giroud van zijn geloof. Op zijn hotelkamer vertelt Giroud dat hij tijdens het EK dagelijks “een beetje tijd met Jezus” doorbrengt met het boekje van de Amerikaanse evangeliste Sarah Young Un moment avec Jésus, ‘Een moment met Jezus’.

Op zijn rechterarm staat prominent in het Latijn Dominus regit me et nihil mihi deerit, ofwel ‘De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets’ uit Psalm 23.

Antoine Griezmann

Teamgenoot Antoine Griezmann schoot Frankrijk donderdag naar de finale met twee doelpunten. Ook voor hem is het geloof belangrijk.

Op zijn rechterarm prijken prominent tatoeages van het gezicht van Christus, het beroemde beeld van Christus Verlosser in Rio de Janeiro, de Maagd Maria en een rozenkrans. (KN)

Lees meer over deze en andere katholieke voetballers op dit EK in Katholiek Nieuwsblad van deze week.