fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Gebedsdienst voor Asia Bibi en advocaat

KN Redactie 9 november 2018
image
Peter van Dalen en Saif-ul-Malook.

Hulp Voor Christenen hield gisterenavond een gebedsdienst voor Asia Bibi in de Grote Kerk in Vianen. Europarlementariër Peter van Dalen pleitte in een toespraak voor opvang voor Asia Bibi, haar advocaat en hun gezinnen.

 

Tijdens de gebedsdienst in de protestantse Grote Kerk spraken de aanwezigen hun dank uit dat Asia Bibi was vrijgesproken en baden ze dat ze een veilig heenkomen zou vinden. Saif-ul-Malook, de advocaat die Bibi heeft verdedigd, was ook bij de dienst aanwezig. Vorige week vluchtte hij uit Pakistan. Via de Italiaanse ambassade kwam hij in Nederland.

 

“Nederland zou wat mij betreft deze moedige advocaat permanent verblijf dienen te geven”, zei Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) in de toespraak die hij tijdens de dienst hield. “En zijn vrouw en dochtertje, die nu nog in Pakistan zijn, ook. En diezelfde inspanning ook graag voor Asia Bibi en haar gezin.”

 

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft op 8 november voorgesteld dat Malook tijdelijke opvang kan worden verleend via het Shelter City-programma. Dat is een programma van elf Nederlandse gemeenten die verdedigers van mensenrechten drie maanden lang een toevluchtsoord bieden.

 

Van Dalen kondigde eveneens aan dat het Europees Parlement op zijn verzoek een debat zal houden over Asia Bibi en de situatie van christenen in Pakistan. “De levens van de families van Asia Bibi en haar advocaat Malook zijn radicaal veranderd”, zei Van Dalen. “Christenen en andere minderheden in Pakistan hebben en houden gevaarlijke tijden.”