fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Geen wetenschappelijk bewijs voor genderideologie’

KN Redactie 23 augustus 2016
image
Foto: Brian Ledgard ccby flickr.com

Er is geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor de theorie dat sommige mensen zich vanaf hun geboorte identificeren met het andere geslacht.

Publiek informeren

Volgens Lawrence Mayer and Paul McHugh van de Johns Hopkins University ontbreekt de wetenschappelijke basis onder de beweringen van genderideologen. Het duo reageert op de huidige discussie over het onderwerp en wil het grote publiek informeren over wat wetenschappelijk bekend is over het fenomeen transgender.

Jeugd vaak bepalend

Zo ervaart tachtig procent van de mannen die tijdens hun adolescentie homoseksuele gevoelens heeft die niet meer als volwassene. Mayer en McHugh constateren eveneens dat homoseksuelen en andere “niet-heteroseksuelen” kenmerkend vaker in hun kinderjaren misbruik of mishandeling hebben meegemaakt en daardoor op latere leeftijd aanzienlijk meer met gezondheidsklachten te kampen hebben.

Zelfmoordpogingen

Zo ligt het aantal zelfmoordpogingen onder mensen die zichzelf als transgender beschouwen met 41% acht keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Geslachtsveranderende operaties verbeteren dat niet, aldus het rapport. Integendeel zelfs. Volgens een onderzoek doen mensen na zo’n operatie vijf keer zo vaak een zelfmoordpoging als niet-geopereerden en is de kans 19 keer zo groot dat zij door zelfmoord om het leven komen.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21