<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

´Gevangenisbewaarders maken Baybasin leven zuur´

KN Redactie 23 maart 2016
image

Hüseyin Baybasin, de ten onrechte tot levenslang veroordeelde Koerdische zakenman en activist, wordt door sommige gevangenbewaarders van P.I. Zuyder Bos in Heerhugowaard getreiterd en geprovoceerd.

Dat melden diverse blogs. Volgens de webmaster van Het Haagse Complot blijkt uit Baybasins medisch dossier zelfs dat cipiers in het verleden opzettelijk diens knie beschadigd hebben.

Kip doodgeschopt

Een moestuintje dat Baybasin bijhield, zou door bewaarders vertrapt zijn. De ergste bewaker, een zekere ‘Jan’, zou een kip hebben doodgeschopt. Volgens Baybasins advocate Adele van der Plas zou dezelfde Jan hem getreiterd hebben, toen Baybasin onlangs aan het trainen was op het roeiapparaat van de recreatieruimte.

Beklag

Toen Baybasin niet op de provocaties inging, zou Jan van onder-directeur Cees Poel gedaan hebben weten te krijgen dat Baybasin een straf van twee dagen isolatie kreeg opgelegd. Die heeft hij inderdaad gekregen. Wel is Baybasin ertegen in beklag gegaan. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.