<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Geven voor de kerk van morgen’: actie Kerkbalans van start

Selinde van Dijk-Kroesbergen 14 januari 2022
image
De jaarlijkse actie Kerkbalans start zaterdag. Foto: Actie Kerkbalans

De actie Kerkbalans start zaterdag. De jaarlijkse geldinzamelactie van Kerken in Nederland vindt dit jaar plaats onder het motto Geef vandaag voor de kerk van morgen.

Kerken in Nederland krijgen geen subsidie, maar maken wel kosten. Zo is er geld nodig voor personeel, onderhoud van het gebouw en verschillende projecten. Parochies en gemeentes zijn daarom afhankelijk van de financiële bijdragen van hun leden.

Extra fondsenwerving

Afgelopen zomer werd er nog een extra fondsenwervingsronde ingelast. Door de verschillende lockdowns liep de Kerk veel inkomsten mis. Tegelijk werden extra kosten gemaakt om op nieuwe manieren contact te kunnen maken met kerkleden en mensen diaconaal te kunnen steunen.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Kerkbalans 2022 loopt van zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.