<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Grote vulkaan bij Napels begint te rommelen

KN Redactie 23 december 2016
image
Een warmwaterbron in het vulkanisch gebied van de Campi Flegrei (foto: Google Maps)

Een vulkanisch gebied in de buurt van Napels is actief geworden.

Dat melden onderzoekers. De vulkaan Campi Flegrei is veel groter dan de nabije Vesuvius, de vulkaan die de antieke stad Pompei verwoestte. Een uitbarsting van de supervulkaan waar het nu om gaat, zou een groot deel van Europa kunnen bedreigen.

Ramp

Het nieuws is bekend geworden minder dan een week nadat het bloed van Sint Januarius weigerde vloeibaar te worden toen het werd getoond in de kathedraal van Napels. Italianen geloven dat als het wonder van Sint Januarius uitblijft, er een ramp volgt voor de bevolking van Napels. (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.