<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Haarlemse bisschop bidt voor Peter R. de Vries: ‘Misdaad zal niet overwinnen’

Selinde van Dijk-Kroesbergen 8 juli 2021
image
Peter R. de Vries in 2017. Foto: Wikipedia

Bisschop Jan Hendriks van Haarlem-Amsterdam heeft geschokt gereageerd op de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries, die dinsdagavond in zijn bisdom plaatsvond. “Ik hoop en bid dat hij de strijd op leven en dood waarin hij nu verkeert, zal overleven en mag herstellen.”

De bisschop prees Peter R. de Vries woensdag 7 juli in een bericht op zijn website voor diens volledige inzet om criminaliteit te bestrijden. “Al gelooft Peter R. de Vries dan misschien niet in God, zoals hij weleens heeft aangegeven, hij heeft een hart dat klopt voor rechtvaardigheid en waarheid”, aldus de bisschop.

Dodenlijsten

Hendriks vindt het “verschrikkelijk” dat mensen die zich hiervoor inzetten worden bedreigd en op dodenlijsten staan.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Het is een uiting van het totaal ontbreken van respect voor de waardigheid van het menselijk leven bij sommige ontspoorde individuen. Dat respect is de basis voor iedere menswaardige en rechtvaardige samenleving.”

Voor de veiligheid van anderen hoopt mgr. Hendriks dat criminelen worden gevangengenomen. Ook hoopt hij dat zij tot inkeer komen: “Zij vormen niet alleen een gevaar voor anderen maar ook voor hun eigen eeuwig heil. Zij zullen niet over­win­nen!”

De bisschop wenst de naasten van Peter R. de Vries kracht en zegen toe.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.