<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Haïti: zuster vermoord

KN Redactie 5 september 2016
image
De vermoorde zuster Isa Sola Matas (51) zette zich in voor daklozen en armen. (Screenshot: http://www.obrasmisionalespontificias.es)

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is vrijdag een zuster vermoord.

De Spaanse zuster Isa Sola Matas werd vrijdag op een van de centrale wegen van de stad achter het stuur van haar auto met twee schoten gedood, meldt de Vaticaanse missiepersdienst Fides.

Politie gaat uit van roofoverval

De lokale politie gaat uit van een roofoverval. De portemonnee en twee andere persoonlijke eigendommen van de zuster werden ontvreemd. De 51-jarige religieuze, lid van de Zusters van Jezus en Maria, hielp volgens Fides sinds de verwoestende aardbeving van 2010 armen en daklozen op het Caribische eiland.

Paus vraagt gebed voor vermoorde zuster

Paus Franciscus riep zondag bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein op tot gebed voor de vermoorde zuster. Ze is, zei de paus, een voorbeeld voor religieuzen die hun leven in een moeilijke en risicovolle omgeving onvoorwaardelijk geven voor hun broeders. Tegelijk eiste de paus meer veiligheid voor de burgers in Haïti.

Eerder op zondag had Franciscus tijdens een Mis op het Sint-Pietersplein Moeder Teresa heilig verklaard. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.