fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Het gaat de homobeweging niet om het toilet (m/v)

KN Redactie 7 mei 2016
image
Verdwijnend beeld? (Foto: Mr.TinDC ccby flickr.com)

De in de VS losgebarsten strijd rond de toegang tot toiletten door transgenders die van nature behoren tot het andere geslacht gaat uiteindelijk niet om rechten.

De volgens LifeSiteNews bekende LGBT-activist schrijft dat de strijd gaat om het veranderen van de samenleving en het afbreken van de “heterobinaire structuur” waarbij het onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk volledig dient te verdwijnen.

Weg met m/v

Riki Wilchins, die een geslachtsveranderende operatie heeft ondergaan, wijst erop dat zelfs LGBT-activisten niet beseffen dat het om meer gaat dan de vrijheid voor transgenders om toiletten van hun eigen keuze te bezoeken.
Volgens Wilchins dient het onderscheid tussen heren- en damestoiletten te verdwijnen omdat het een bevestiging vormt van de “heterobinaire structuur” en het onderscheid tussen de geslachten die dienen te verdwijnen.

Achterhaald

Volgens LGBT-activisten is het idee van twee seksen achterhaald. “Hun lange termijndoel is niet de toegang tot het toilet van hun voorkeur, maar het vernietigen van het concept van de seksen de scheiding daarvan”, aldus Peter Sprigg, onderzoeker Beleidsstudies van de Family Research Council.

Bathroom Battle

Hij wijst erop dat de Bathroom Battle aan het grote publiek wordt voorgesteld dat een vrouw die in het verkeerde lichaam geboren is de vrijheid moet hebben een damestoilet te bezoeken. “Maar als je dieper graaft vind je de bevestiging dat zij het onderscheid tussen de geslachten helemaal willen afschaffen”, aldus Sprigg.

Ultimatum

De staat North Carolina heeft onlangs een wet aangenomen die het bezoek aan toiletten of kleedruimten in scholen en openbare en overheidsgebouwen beperkt tot het geslacht die iemand volgens de burgerlijke stand heeft. De regering Obama heeft de staat een ultimatum gesteld om de wet onmiddellijk in te trekken op straffe van het stoppen van alle federale financiële bijdragen. De wet zou in strijd zijn met de antidiscriminatiewetgeving.

Sta in de weg

Volgens de LGBT-ideologen is de ideale mens van morgen “non-binair”, dus geen man of vrouw. Het voortzetten van gescheiden toilet- en kleedruimten staat die ontwikkeling in de weg.
“Homo-activisten praten hier al over sinds de jaren zeventig van de homo-bevrijding, ook al heeft de beweging dit zelf telkens opzij geschoven”, aldus Riki Wilchins.

Geen gescheiden ruimten meer

Een samenleving die de biologische sekse niet meer erkent “wordt verschrikkelijk voor een heleboel vrouwen en meisjes”, aldus Sprigg. “Zij zullen moeten ervaren te worden gedwongen zichzelf bloot te geven aan biologisch mannelijke personen in ruimten die voorheen gescheiden waren zoals kleedkamers.” Dat vergroot de kans op aanranding en voyeurisme en schendt het gevoel voor privacy.

Wet als dekmantel

LifeSiteNews heeft een aantal gevallen beschreven waarin mannen zich toegang verschaften tot kleedruimten voor vrouwen onder aanvoering van de wet die dat zou toestaan. Onlangs is in Canada een notoire verkrachter veroordeeld die zich als transgendervrouw ophield in blijf-van-mijn-lijfhuizen.

Boycot

De Amerikaanse supermarktketen Target, die onlangs aankondigde niet vast te houden aan het man-vrouw concept waar het gaat om toilet- en kleedruimten, heeft in Texas een brief van het Openbaar Ministerie ontvangen. Dat vraagt de keten om aan te geven hoe deze de veiligheid van vrouwen en kinderen denkt te kunnen garanderen tegenover voyeurs en andere seksuele delinquenten.
Daarnaast heeft de Amerikaanse Gezinsvereniging (AFA) een boycotactie tegen Target gestart tegen het beleid vanwege de veiligheid. Sinds het begin van de boycot zijn al meer dan een miljoen handtekeningen verzameld.

Doos van Pandora

Riki Wilchins erkent zelf ook dat het beleid tot verrassingen kan leiden, maar duidt die positief. Transgendervoorstanders hebben met hun acties “uiteindelijk en misschien onbewust de doos van Pandora geopend en zullen de komende jaren allerlei soorten onverwachte non-binaire zaken tevoorschijn komen.” (KN/LSN)