fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Hillary Clinton: recht op abortus, ook bij feminicide

KN Redactie 3 mei 2016
image
Hillary Clinton (Foto: AP)

De democratische presidentskandidate Hillary Clinton stelt het recht op abortus boven het verbieden van prenatale feminicide.

Daarin riep zij op tot verzet tegen een wet om abortus op basis van onder meer ras, geslacht of mogelijke handicap te verbieden.

‘Beschermen tegen aanvallen’

“Ik zal het recht van een vrouw om haar eigen gezondheidsbesluiten te nemen verdedigen”, aldus Clinton. Zij zwoer daarbij ook het zwaar omstreden Planned Parenthood te zullen beschermen tegen “deze aanvallen”. Planned Parenthood, de grootste aanbieder van abortus en anticonceptie in de VS, is al maanden in opspraak vanwege de wettelijk verboden en zeer lucratieve handel in organen en weefsel van geaborteerde foetussen.

Vrije abortus ingeperkt

De wet, die op 1 juli van kracht wordt, maakt het illegaal voor artsen om bewust baby’s te aborteren omdat zij een afwijking hebben zoals het Downsyndroom, of vanwege hun ras, sekse, nationale origine of voorouderschap.

Feminicide

Volgens LifeSiteNews vinden in de VS op grote schaal abortussen plaats om deze redenen. Zo wordt 90% van alle baby’s bij wie prenataal het Downsyndroom wordt vastgesteld geaborteerd.
Volgens onderzoek van de pro-life groep Live Action zouden abortusklinieken in de staten Texas, New York, Arizona, Hawaii en North Carolina zich schuldig maken aan het aborteren van meisjes op grond van hun geslacht.

Handel in foetussen verboden

De wet verbiedt bovendien het “vergaren, ontvangen, verkopen of overbrengen van foetaal weefsel” en vereist dat geaborteerde foetussen worden gecremeerd of begraven.
Ook moeten moeders bij wier baby’s afwijkingen zijn vastgesteld verplicht worden geïnformeerd over prenatale hospices.

Klacht

De Amerikaanse Vereniging voor Burgerlijke Vrijheden (ACLU) heeft een aanklacht ingediend tegen de staat Indiana, omdat de wet de vrijheid van vrouwen om te aborteren zou inperken.

Om welke reden ook

“Het Hooggerechtshof heeft herhaaldelijk verklaard dat een vrouw in het eerste trimester een abortus kan hebben om welke reden zij aanvoert, gebaseerd op haar omstandigheden”, aldus ACLU-directeur Jane Henegar.
Gedurende haar hele campagne heeft Hillary Clinton haar steun uitgesproken voor volledig vrije abortus. (KN/LSN)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21