fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Homoseksueel theoloog: ‘Vaticaan gooit geen homo’s van gebouwen’

KN Redactie 15 juni 2016
image
David Berger (foto: Wikipedia)

Al heeft hij de katholieke Kerk vanwege haar omgang met homoseksuelen vaak bekritiseerd, je kunt haar niet met de radicale islam gelijkstellen.

Dat zegt de homoseksuele publicist en theoloog David Berger in gesprek met de Abendzeitung München. “Er is een verschil of het sacrament van het huwelijk voor homoseksuelen wordt afgewezen – zoals overigens ook door onze kanselares – of dat mensen van daken gestort worden. Ik kan mij niet herinneren dat in het Vaticaan een homo op een palazzo geleid, naar beneden gegooid en daar door een opgewonden menigte gestenigd is.”

Drijfjacht

Wel moet men vaststellen, aldus Berger “dat in bijna alle landen waarin homoseksualiteit met de dood bedreigd wordt, de islam de heersende religie is, de sjaria het rechtssysteem stempelt.” Er is “bij islamistische groepen” “een welhaast genotzuchtige drijfjacht op homoseksuelen, die met foltering en terechtstelling eindigt.” Maar de sympathie voor dergelijk gedachtegoed reikt “ook tot in Turkije” waar “vandaag een dagblad kopt dat in Orlando ‘vijftig perversen’ zijn vermoord. En in Berlijn predikt een als liberaal bekend staande moslimgemeente dat het genieten van varkensvlees je homoseksueel maakt.”

Migratie-achtergrond

Wie spreekt met homoseksuele en lesbische steundiensten, krijgt volgens Berger “toegefluisterd dat schelden en geweld tegen homoseksuelen zeer vaak van mensen uitgaat met een islamitische migratie-achtergrond. Openlijk gezegd wordt het echter nauwelijks.” (KN/Kath.net)