<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Honderden kerstkindjes gezegend door de paus

KN Redactie 17 december 2019
image
Gelovigen op het Sint-Pietersplein houden hun beeldjes van het Kindje Jezus omhoog, zodat de paus ze kan zegenen. CNS Photo - Vatican Media

Paus Franciscus heeft zondag honderden beeldjes van het Kindje Jezus gezegend die gelovigen mee hadden genomen naar het Sint-Pietersplein.

Van plastic figuurtjes tot levensgrote beelden: de paus zegende ze allemaal na het angelusgebed op de derde zondag van de Advent. Het is traditie dat op die dag door de paus de bambinelli, de beeldjes van het Kindje Jezus, gezegend worden.

“Houd jullie beeldjes omhoog”, zei de paus. “Ik zegen ze met heel mijn hart.”

Kerststal opzetten

Hij moedigde alle aanwezige kinderen aan om ook thuis een kerststal op te zetten. Verwijzend naar zijn brief over de betekenis en de waarde van de kerststal die op de eerste zondag van de Advent verscheen, zei hij: “De kerststal is als een levend Evangelie.”

“Als we het kerstverhaal overwegen, worden we uitgenodigd om op een geestelijke reis te gaan, aangetrokken door de nederigheid van God die mens werd om elke man en vrouw te ontmoeten”, zei de paus ook.

“We komen tot de ontdekking dat zijn liefde voor ons zo groot is dat Hij een van ons werd, zodat wij op onze beurt een met Hem kunnen worden.”

Tijd van bekering

De paus ging bij het angelusgebed ook in op het belang van bekering in voorbereiding op Kerstmis. “Advent is een tijd van genade”, zei hij.  “Een tijd die ons vertelt dat het niet genoeg is om in God te geloven; het is noodzakelijk dat we ons geloof elke dag zuiveren.”

Op de reis van de Advent gaat het er niet om je voor te bereiden op de komst van een figuur uit een fabeltje, maar op de komst “van God die ons roept, ons betrekt en ons voor de keuze stelt”, zei Franciscus.

“De Baby die in de kribbe ligt, heeft het gezicht van onze meest hulpbehoevende broeders en zusters”, voegde hij toe. (KN/CNS)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.