<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Hoop voor een angstig land’: The Passion gaat door

Selinde van Dijk-Kroesbergen 31 maart 2020
image
De processie met het kruis tijdens een eerdere editie van The Passion.

Met een live vertelling en een online processie gaat de jubileum-editie van The Passion op Witte Donderdag toch door. Er zullen geen live band en publiek aanwezig zijn. De registratie wordt afgewisseld met beelden en liedjes uit de afgelopen negen edities.

Het was al bekend dat er vanwege het coronavirus geen publiek aanwezig mocht zijn bij de editie van dit jaar, die in Roermond zou plaatsvinden. Alle activiteiten in de Limburgse stad rondom dit evenement werden onlangs al afgeblazen.

Johnny de Mol

Maandag maakte de organisatie bekend hoe de tiende editie van The Passion vorm zal krijgen: Johnny de Mol zal live het paasverhaal anno nu vertellen. Anne-Mar Zwart zal live verslag doen van de virtuele processie bij het verlichte kruis.

Online virtuele processie

Om de kijkers toch met elkaar te verbinden, kunnen zij vooraf en tijdens de uitzending online berichtjes en filmpjes sturen rond het thema ‘Geef mij nu je angst’. Hun wordt gevraagd wat hun eigen angsten zijn en waar ze hoop uit putten. Een selectie uit de inzendingen is te zien tijdens de uitzending.

De organisatie hoopt dat mensen in heel Nederland de finale meezingen. Daarom kunnen kijkers filmpjes insturen waarin ze meezingen met het lied ‘Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug’ van Andre Hazes.

‘Hoop voor een angstig land’

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers zeggen in een persbericht: “Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus staat stil bij de dingen waar wij als land en als individuen naar hunkeren: hoop voor een land dat angstig is, opoffering in een tijd waar we elkaar zo hard nodig hebben en verbinding voor de vele Nederlanders die zich verloren en alleen voelen. Niet de vorm en de grootte, maar het verhaal is leidend in The Passion.

The Passion is op Witte Donderdag, 9 april, om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.