<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Huisarrest voor bisschop Wilson

KN Redactie 14 augustus 2018
image
Foto: CNS

Emeritus-bisschop Philip Wilson (67) van Adelaide is door een rechter veroordeeld tot huisarrest wegens het niet melden van seksueel misbruik. Dat is dinsdag bekend geworden.

‘Niets meer herinneren’

Wilson zou als jonge priester in 1976 door twee minderjarige slachtoffers zijn verteld dat zij zes jaar eerder door hun pastoor waren misbruikt. Hij zou daar nooit iets mee hebben gedaan. Wilson, die later als bisschop seksueel misbruik zeer actief bestreed, zegt zich daarvan niets te kunnen herinneren.

Vorige maand aanvaardde paus Franciscus het ontslag van de bisschop. Die had zijn taken als bisschop al eerder tijdelijk neergelegd om zich te kunnen concentreren op zijn verdediging. Omdat zijn aanblijven te veel spanningen opriep besloot Wilson de paus zijn ontslag aan te bieden.

Vonnis ‘te licht’

Het is nog niet bekend of de bisschop in beroep gaat tegen het vonnis. Slachtoffers van misbruik hebben geschokt gereageerd op de straf die zij veel te licht vinden.

Wilson, die tijdens het proces al bij zijn zus inwoonde, zal daar moeten blijven tot half februari volgend jaar. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.