<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

India: Kerk vraagt premier om bescherming

KN Redactie 26 maart 2018
image
Kardinaal Oswald Gracias (Foto: Daniel Ibanez/CNA)

De Indiase kardinaal Oswald Gracias heeft premier Narendra Modi opgeroepen vastberaden op te treden tegen geweld tegen religieuze minderheden.

Die had een gesprek onder vier ogen met de premier, die behoort tot de dominante hindoe-nationalistische partij BJP.

Geweld verdubbeld

Volgens de christelijke organisatie ‘Persecution Relief’ is het aantal geweldsincidenten tegen christenen de laatste jaren verdubbeld. De oorzaak daarvan is dat hindoe-nationalisten christenen ongehinderd kunnen afschilderen als vijanden van de staat. Kordaat overheidsingrijpen zal de angst in de gemeenschappen verminderen en verder geweld voorkomen, aldus de voorzitter van de Indiase bisschoppenconferentie.

Premier van alle Indiërs

Modi verzekerde de kardinaal tijdens het uitzonderlijke gesprek ervan dat de eerste prioriteit van de regering het welzijn van de mensen en armoedebestrijding is. Hij noemde zichzelf “premier van alle Indiërs, ongeacht kaste of religie”.

Pausbezoek op de lange baan

Ook kwam het pausbezoek ter sprake dat voor dit jaar gepland stond maar waarvoor de regering een officiële uitnodiging moet laten uitgaan. Daar is nog steeds het wachten op. Volgens waarnemers is het zeer onwaarschijnlijk dat Modi de paus voor de verkiezingen van april volgend jaar zal uitnodigen. (KN/Fides/Kath.net)

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.