<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Indiase christen gearresteerd voor ‘gedwongen bekering’ minderjarige

KN Redactie 19 oktober 2018
image
Christenen in India worden vaak bedreigd en geïntimideerd. (Foto: CNS photo/Anto Akkara)

Een christen in de Indiase deelstaat Jharkhand is gearresteerd op verdenking van het gedwongen bekeren van een dertienjarig meisje, meldt AsiaNews. Hij zou haar geld hebben aangeboden. In Jharkhand is het verboden iemand tot een ander geloof te bekeren.

De Indiase man, hoofd van een dorpsschool in Sawanlapur, is opgepakt na een klacht van de vader van het meisje. Volgens hem zou het schoolhoofd zijn dochter vijfhonderd roepie (ongeveer zes euro) hebben aangeboden om het hindoeïsme af te zweren. Hij zou haar ook beloofd hebben dat de missionarissen voor haar zouden zorgen en haar onderwijs zouden geven. Volgens beweringen zou hij al eerder geprobeerd hebben minderjarigen te bekeren. De man blijft veertien dagen vastzitten.

Sajan George, voorzitter van de Global Council of Indian Christians (GCIC), noemt de arrestatie verdacht. “In Jharkhand zien we veel christenvervolging. Deze arrestatie is het zoveelste voorbeeld van de intimidatie van christenen. Hindoenationalisten proberen, met de verkiezingen in het vooruitzicht, de samenleving te polariseren.”