<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Interview

Vijfhonderd filmrecensies voor KN: ‘In bijna iedere film kun je een katholieke boodschap vinden’

Selinde van Dijk-Kroesbergen 15 maart 2023
image
Hettie van der Ven heeft deze week haar vijfhonderdste filmrecensie voor KN geschreven. Foto: KN

Filmcriticus Hettie van der Ven heeft deze week haar vijfhonderdste recensie voor Katholiek Nieuwsblad geschreven. “Een film die gaat over zorg voor een ander, mag met recht een KN-film genoemd worden.”

In 2012 verscheen de eerste filmrecensie van Hettie van der Ven in Katholiek Nieuwsblad. Daarin behandelde ze een “onbeduidende thriller” waarvan ze de naam niet eens meer weet. In alle jaren die daarop volgden, is er geen editie van KN verschenen zonder filmbespreking van haar hand op de cultuurpagina.

Nummer vijfhonderd verschijnt in de editie van deze week; daarin behandelt ze de Poolse film EO. In een audio-interview vertelt ze over haar werk als recensent, wat haar aantrekt in een film en welke keuzes ze maakt met het lezerspubliek van Katholiek Nieuwsblad in het achterhoofd:

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.