<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

IS vermoordt bekeerling in Bangladesh

KN Redactie 25 maart 2016
image

Hossain Ali, een man die zich in de jaren negentig vanuit de islam tot het christendom bekeerde, is in Kurigram, Bangladesh, bruut vermoord.

Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op voor de aanval van 22 maart, die volgde op de recente moordaanslagen op een Sjia moslimarts en een Hindoe geestelijke.

Vreselijke moord

Dat meldt de Daily News in Daka. “Hij was een man van goedheid en eenvoud”, zei Ali’s presbyteriaanse pastor. “We vragen ons nog steeds af waarom juist hij voor zo’n vreselijke moord in het vizier genomen is.”

Bisschoppenconferentie

“We leven in een seculiere staat, maar religieuze minderheden blijven doelwitten, en de overheid schiet tekort hen te beschermen”, voegt Theophil Nokrek eraan toe, de secretaris van de Commissie voor rechtvaardigheid en vrede van de bisschoppenconferentie van Bangladesh.
Bangladesh telt 169 miljoen inwoners, van wie 90 procent moslim zijn, bijna 10 procent hindoe en 0,2 procent katholiek. (Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.