fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Islamcritica waarschuwt voor islamisme vluchtelingen

KN Redactie 7 maart 2016
image

De schrijfster en islamcritica Sabatina James vindt de Duitse vluchtelingenpolitiek lichtzinnig.

“We halen een racistische, seksistische ideologie het land binnen, vermeerderen de tegenstanders van onze democratische samenleving en staan verbaasd als zulke dingen als de seksuele overvallen in Keulen gebeuren”, zei de geboren Pakistaanse, die in een slachtofferprogramma onder een valse naam moet leven. Met de vluchtelingen komen alleen maar meer islamisten naar Duitsland, waarschuwt James.

‘Meerderheidsislam’

De slachtoffers zouden in Duitsland bescherming moeten krijgen, maar geen daders “en niet alleen die geweld toepassen, maar ook degenen die dat leren”, zei James. De meerderheidsislam van de islamitische gemeenschap van staten is niet democratisch, maar islamistisch. Het Westen begrijpt dat domweg niet, klaagde James, die zelf tot het christendom is bekeerd en daarvoor met de dood bedreigd wordt vanuit haar eigen familie.

Liefde

Voor het christendom is Jezus maatgevend, en die heeft noch geweld gepredikt noch uitgeoefend, benadrukte James. Zijn standpunt is liefde. “Voor de islam is Mohammed maatgevend en hij heeft geweld geleerd en uitgeoefend, daarom moet dat hervormd worden”, aldus de schrijfster. (KN/KNA)