fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Islamitische terreurgruwel opent moslims de ogen voor waarheid christendom

KN Redactie 13 augustus 2016
image
(beeld: YouTube)

Uit weerzin tegen het geweld dat door terreurorganisaties als Islamitische Staat wordt gepleegd, wenden moslims in landen als Egypte en Saoedi-Arabië zich af van de islam.

Dat meldt de evangelicale Britse nieuwsdienst Christian Today. Broeder Rachid leidt een christelijke televisiezender, die via satelliet in het Midden-Oosten kan worden ontvangen. Elke donderdagavond kunnen de kijkers vragen stellen over islam en christendom. De ‘zendingzender’ is al tien jaar in de lucht en heeft de bekering van vele moslims tot stand gebracht, zegt broeder Rachid tegenover Christian Aid Mission.

Ideologie

De bekering heeft voor moslims meestal veel meer voeten in de aarde dan een verandering van religie. Als ‘ongelovige’ worden ze sociale verschoppelingen, vaak zelfs door hun families verstoten en met de dood bedreigd. De islam is niet alleen een religie, zo benadrukt Rachid, maar een ideologie die alle aspecten van het leven beïnvloedt, inclusief de politieke en sociale structuren.

Koranverzen

Een andere christelijke zendeling die in Koerdisch gebied in Irak actief is, meldt een “christelijke opwekking”. Hij is persoonlijk bij veel bekeringen van moslims aanwezig geweest, zegt de man die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven. Bij alle verschrikking die ISIS verspreidt, betekent de organisatie voor het christendom toch iets goeds, omdat ze moslims afschrikt. ISIS-vertegenwoordigers rechtvaardigen hun gruweldaden met verzen uit de Koran. Christelijke zendelingen hoeven wat dat betreft weinig meer te bewijzen.

Barmhartigheid

“Ze zijn de islam zat”, zegt hij letterlijk over moslims. Ze willen meer weten over Christus, in het bijzonder als ze over wonderen, genezingen, barmhartigheid en liefde horen, vult hij aan. (KN/Kath.net)