<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Italiaanse president: ‘Europa, verdedig vervolgde christenen’

KN Redactie 28 april 2016
image
De Italiaanse president Sergio Mattarella met paus Franciscus. (Foto: AP)

De Italiaanse president Sergio Mattarella roept Europa op tot het verdedigen van vervolgde christenen in het Midden-Oosten.

Die oproep deed de president dinsdag in een bericht naar een internationale conferentie over het lot van christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten, georganiseerd door het aartsbisdom Turijn.

‘Schaduw van de dood’

Volgens Mattarella werpt de islamitische terreurgroep IS “zijn dreigende schaduw van de dood ook op de steden van ons Europa”.

Hij roept op tot “moed om de vervolgde gemeenschap van het Midden-Oosten te verdedigen”.

‘Ware genocide’

Volgens president Mattarella heeft Europa de verantwoordelijkheid de “ware genocide” en “etnische zuivering” van christenen tegen te gaan met “grote morele, politieke en diplomatieke kracht”. (KN/CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.