fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Italiaanse zuster viert 109e verjaardag

KN Redactie 22 februari 2016
image
Zuster Candida Bellotti snijdt, omringd door medezusters, de verjaardagstaart aan. (Screenshot: video Facebook)

De Italiaanse zuster Candida Bellotti vierde zaterdag haar 109e verjaardag.

Ze werd op 20 februari 1907 in het Italiaanse Quinzano (bij Verona) geboren en dus mocht zuster Candida Bellotti afgelopen zaterdag 109 kaarsjes uitblazen. Figuurlijk in dit geval, want op de echte taart stonden er een bescheiden drie.

Omringd door haar medezusters sneed ze de speciaal voor haar gemaakte verjaardagstaart aan en haalde zuster Candida herinneringen op aan haar leven.

85 jaar zuster

In 1931, 85 jaar geleden, trad ze in bij de Zusters Camillianen, opgericht door H. Camillus de Lellis, de patroonheilige van de zieken en de verpleegkundigen. Zuster Candida werkte zelf jarenlang als verpleegster in verschillende Italiaanse steden.

Sinds 2000 woont zuster Candida in het moederhuis van haar congregatie in de Toscaanse stad Lucca. Ondanks haar hoge leeftijd, neemt ze daar nog altijd actief deel aan het leven van de zustergemeenschap.

Tien pausen

Tijdens haar leven zag zuster Candida tien pausen de revue passeren. Twee jaar geleden mocht ze de laatste in die rij, paus Franciscus, persoonlijk ontmoeten in Rome bij gelegenheid van haar 107e verjaardag.

Aan de Italiaanse krant La Stampa onthult ze het geheim van haar lange leven: “Naar de stem van Christus luisteren en zijn wil volgen. In heel mijn leven heb ik altijd gedacht: waar de Heer mij plaatst, dat is de juiste plek voor mij”. (KN/VI)