<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Jubileumeditie The Passion in Roermond

KN Redactie 10 oktober 2019
image
Beeld van een eerdere editie van The Passion. Foto: thepassion.nl

De tiende editie van The Passion wordt gehouden in Roermond. Met het thema #vrijheid wordt in 2020 stilgestaan bij 75 jaar bevrijding.

The Passion zal op Witte Donderdag, 9 april 2020 op het Munsterplein in Roermond worden opgevoerd. Bij het evenement wordt het  lijdensverhaal van Christus door bekende Nederlanders verteld, ondersteund door moderne muziek.

‘Bijzondere eer’

Het is voor het eerst dat The Passion zo zuidelijk plaatsvindt. Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt dat “een bijzondere eer”. “En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert.”

Het thema van The Passion draait dit jaar om 75 jaar bevrijding. Vanuit het passieverhaal zal invulling worden gegeven aan dit thema. Vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus, zo laten de organisatoren van het evenement weten.

EO-directeur Arjan Lock: “We ervaren meer vrijheid dan ooit. En toch voelen veel mensen zich gevangen. Gevangen door beperkingen, beschadigde relaties of verlies van een geliefde. The Passion vertelt het verhaal van Jezus die perspectief geeft op leven in vrijheid.”

Digitale processie

The Passion is een samenwerking van EO, KRO-NCRV en verschillende kerken en organisaties, onder wie komend jaar het bisdom Roermond.

In de jubileumeditie passeren zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren de revue. The Passion 2020 zal op 9 april om 20.30 uur live worden uitgezonden op NPO 1.

Net als vorig jaar in Dordrecht is er tegelijkertijd een digitale processie, waarbij kijkers online deel kunnen nemen aan het evenement door persoonlijke anekdotes en ervaringen te plaatsen. Via de website thepassion.nl is er gedurende de gehele dag een liveblog.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.