<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Bassetti betreurt stilte over honger in de wereld

KN Redactie 31 mei 2016
image
Kardinaal Gualtiero Bassetti, aartsbisschop van Perugia (beeld; YouTube)

Op de voorpagina van de Osservatore Romano heeft een Italiaanse kardinaal de westerse stilte aan de kaak gesteld over de honger op de wereld.

Kardinaal Gualtiero Bassetti is onlangs in het bisdom Zomba in Malawi geweest. Zijn eigen aartsbisdom Perugia onderhoudt daar al dertig jaar een “relatie van solidariteit” mee.

Individuele rechten

Onder aanhaling van moeder Teresa en paus Franciscus sprak de kardinaal van de “dramatische afstand” tussen de westerse wereld met zijn “voortdurende vermenigvuldiging van individuele rechten, die soms met verlangens verward worden” en Afrikaanse en Aziatische naties waar 800 miljoen mensen lijden onder honger.

Niet vergeten

De prelaat die zelf geboren is in het oorlogsjaar 1942 herinnerde eraan dat er ook Italianen waren die leden onder extreme honger aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. “Dat kunnen en mogen we niet vergeten.” (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.