<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Burke voorziet correctie paus begin 2017

KN Redactie 20 december 2016
image
Kardinaal Burke (foto: Wikipedia)

Kardinaal Burke voorziet een “formele correctie” van paus Franciscus in het begin van 2017.

Hij vindt dit onafwendbaar, als de paus niet reageert op de vijf dubia, vijf vragen die leerstellige helderheid nastreven omtrent de apostolische exhortatie Amoris Laetitia. De vragen zijn naar voren gebracht door vier kardinalen, onder wie kardinaal Burke.

Vaste leer

De dubia dienen door de paus beantwoord te worden omdat ze te maken hebben met de fundamenten van het morele leven en de vaste leer van de Kerk omtrent huwelijk en de H. Communie, zegt kerkjurist Burke in het kader van een interview met LifeSiteNews.

Amoris Laetitia rechtzetten

Een logisch moment voor de correctie zou aanbreken wanneer de Kersttijd voorbij is, aldus de kardinaal. De vorm kan “heel simpel” zijn. “Die zou direct zijn, net als de dubia, alleen zou het in dit geval niet meer om stellen van vragen gaan, maar om het confronteren van de verwarrende stellingen in Amoris Laetitia met wat de vaste leer en praktijk van de Kerk geweest is, en aldus Amoris Laetitia rechtzetten”, aldus de kardinaal. (KN/LifeSiteNews)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.