<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal De Kesel legt taken tijdelijk neer

KN Redactie 15 april 2020
image
Kardinaal Jozef De Kesel treedt wegens gezondheidsproblemen tijdelijk terug. Foto: Jeroen Moens

Kardinaal Jozef De Kesel treedt wegens gezondheidsproblemen tijdelijk terug.

In een verklaring op kerknet.be wordt benadrukt dat het niet om een besmetting met het coronavirus gaat. Wat de gezondheidsproblemen zijn, is niet bekendgemaakt. Wel dat de kardinaal een behandeling ondergaat waaraan hij “met vertrouwen” is begonnen.

‘Wellicht een aantal weken’ weg

Voor de duur van de behandeling – “wellicht een aantal weken” – kan De Kesel zijn taken als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie niet uitoefenen.

Tijdelijke vervangers

Het aartsbisdom staat zolang onder leiding van zijn drie hulpbisschoppen – Koen Vanhoutte, Jean Kockerols en Jean-Luc Hudsyn – en vicaris-generaal Etienne Van Billoen.

De Belgische bisschoppenconferentie staat tijdelijk onder leiding van de zogeheten permanente raad. Die bestaat uit de bisschoppen Johan Bonny (Antwerpen) en Guy Harpigny (Doornik) en secretaris-generaal mgr. Herman Cosijns.

Sinds 2015 aartsbisschop

De 72-jarige Jozef De Kesel is sinds 2015 aartsbisschop van Mechelen-Brussel en sinds 2016 kardinaal. Daaarvoor was hij onder meer bisschop van Brugge (2010-2015) en hulpbisschop van Mechelen-Brussel (2002-2010).

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.