fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Koch: ‘Christenen hebben een missie alle moslims te bekeren’

KN Redactie 24 mei 2016
image
Kardinaal Kurt Koch met paus Franciscus. (Foto: AP)

Volgens de Zwitserse curiekardinaal Kurt Koch hebben christenen een missie alle moslims te bekeren tot het christendom.

Dat zei kardinaal Koch zondag tijdens een bijeenkomst van het interreligieuze onderzoeksinstituut van de Universiteit van Cambridge, melden Engelse media.

Jodendom

Kardinaal Koch, president van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid van de Christenen, zei ook dat christenen niet moeten proberen Joden te bekeren, maar dat ze het Jodendom zouden moeten zien als een “moeder”.

“Wij hebben een missie alle mensen van niet-christelijke religies te bekeren, behalve het Jodendom”, zei Koch.

Jihadisten

Volgens de kardinaal moet ook geprobeerd worden jihadisten in het Midden-Oosten, die christenen vervolgen, te bekeren tot het christendom.  

De kardinaal dringt er bij christenen op aan het Jodendom als een “moeder” te beschouwen en zei dat het christendom en Jodendom een speciale band hebben.

‘Unieke relatie’

“Het is heel duidelijk dat we kunnen spreken over drie Abrahamitische religies, maar we kunnen niet ontkennen dat de kijk op Abraham in de Joodse en christelijke traditie en in de islamitische traditie niet hetzelfde is. In deze zin hebben we alleen met het Joodse volk deze unieke relatie, die we niet met de islam hebben”, aldus kardinaal Koch.

Oecumene

Als president van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid van de Christenen is kardinaal Koch namens het Vaticaan verantwoordelijk voor de bevordering van een ware oecumenische geest binnen de katholieke Kerk en het op gang brengen en in stand houden van een dialoog met andere christelijke kerken en gemeenschappen. (KN/CH)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.