<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Napier: Hoe zit het met de excuses voor genocide op zwarte baby’s door abortus?

KN Redactie 7 juli 2016
image
Kardinaal Napier. (Screenshot: CNS)

De Zuid-Afrikaanse kardinaal Wilfrid Fox Napier o.f.m. vraagt op Twitter hoe het zit met de excuses voor de genocide op zwarte baby’s in de Verenigde Staten door abortus.

De kardinaal vraagt dat in het verlengde van de oproep van de Duitse kardinaal Reinhard Marx dat de katholieke Kerk en de maatschappij excuses moeten maken voor het onjuist behandelen van homoseksuelen. Een oproep die Napier verwerpt.

VS: ruim 57 miljoen baby’s geaborteerd

In een drietal tweets stelt kardinaal Napier de abortuspraktijk in de VS aan de orde met de vraag of hiervoor geen excuses moet worden gemaakt.

De kardinaal twitterde vrijdag dat volgens inschattingen van het Guttmacher Instituut sinds 1973 in de Verenigde Staten ruim 57 miljoen baby’s zijn geaborteerd.

“Is dit niet iets waar we excuses voor moeten maken?”, aldus Napier op Twitter.

‘Als een genocide’

In de daaropvolgende tweet stelt kardinaal Napier dat van die ruim 57 miljoen baby’s een “onevenredig aantal, +/- 31% zwart is geweest”. “Is dat ook niet iets waar we excuses voor moeten maken?”, vraagt kardinaal Napier.

Volgens kardinaal Napier ziet dat cijfer eruit “als een genocide” wanneer men bedenkt dat zwarte vrouwen in de Verenigde Staten “slechts dertien procent van het totaal aantal vrouwen in de VS” zijn.

Het abortuscijfer onder blanke vrouwen in de Verenigde Staten, die 63 procent van het totaal aantal vrouwen uitmaken, bedraagt 37,7 procent, aldus de Amerikaanse pro-lifewebsite LifeSiteNews

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.