<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal ontsnapt aan kogelregen

KN Redactie 2 mei 2016
image
Kardinaal John Onaiyekan (Foto: YouTube)

De Nigeriaanse kardinaal John Onayekan (72) is vrijdag ternauwernood aan een vermoedelijke overval ontsnapt.

Kogelregen

De aartsbisschop van de Nigeriaanse hoofdstad Abuja was vrijdag per auto onderweg toen vanuit het struikgewas drie gewapende mannen tevoorschijn kwamen en terstond het vuur openden.
De chauffeur van de kardinaal reed daarop vol gas achteruit en kon zo aan de kogelregen ontsnappen. Beide inzittenden bleven ongedeerd, de auto telde verschillende kogelinslagen.

Toegenomen criminaliteit

In reactie op het incident hebben verschillende katholieke leiders bij president Muhammadu Buhari om een vastberaden ingrijpen tegen de toenemende criminaliteit en geweld in het land. Het aantal van dergelijke aanvallen stijgt “schrikbarend”, aldus aartsbisschop Augustine Akubeze van Benin-Stad. Zonder veiligheid komt er van economische ontwikkeling niets terecht, aldus de bisschop.
De daders moeten volgens lokale media gezocht worden onder de Fulani’s, een nomadenvolk dat vee drijft en vaker voor problemen in de regio zorgt. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.