<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Pell ‘beetje verrast’ over opschorten financieel onderzoek

KN Redactie 22 april 2016
image
Kardinaal George Pell (Foto: AP)

Kardinaal George Pell, hoofd van het Vaticaanse Secretariaat voor de Economie, is “een beetje verrast” door het bericht dat het Vaticaan een financiële controle door externe experts heeft opgeschort.

Pell had zelf aangedrongen op een dergelijke controle als belangrijk onderdeel van zijn plan om de financiën van het Vaticaan te regulariseren.

Hoop: op korte termijn hervatting

In een korte verklaring schrijft hij te hopen dat het onderzoek op korte termijn wordt hervat nadat opgehelderd is wat het precies moet omvatten.

Ook wees hij erop dat een intern onderzoek, uitgevoerd onder auspiciën van zijn eigen Secretariaat, op schema verloopt.

Onthulling

Het nieuws dat het externe onderzoek is opgeschort kwam op 20 april naar buiten door de onthulling dat het Staatssecretariaat alle Vaticaanse afdelingen ervan op de hoogte had gesteld.

Het Vaticaan heeft naar buiten toe geen uitleg gegeven over het besluit. (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.