fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Sarah: ´Genderideologie is ook Kerk binnengedrongen’

KN Redactie 26 mei 2016
image
'De twee grote uitdagingen voor de samenleving zijn de genderideologie en het islamitische fundamentalisme.' (beeld: Famille Chrétienne)

"De strijd tegen de genderideologie is een strijd voor de mensheid." Dat zei kardinaal Robert Sarah, prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten bij een voordracht in Spanje.

De genderideologie behelst het reële gevaar dat het Westen en Europa "geen toekomst" hebben.

Islamitisch fundamentalisme

De kardinaal uit Guinea was dinsdag gast van de Katholieke Universiteit in Avila. Bij de persconferentie sprak de kardinaal over het gevaar van "ideologische kolonisering". De twee grote uitdagingen voor de samenleving zijn de genderideologie en het islamitische fundamentalisme." Daar heeft hij ook tijdens de laatste gezinssynode op gewezen.

Homohuwelijk

"De genderideologie is ook de Kerk binnengedrongen", aldus Sarah. Er zijn "sommige vertegenwoordigers van de Kerk die geloven dat het mogelijk is het homohuwelijk te accepteren". Dit is echter onmogelijk: "Het homohuwelijk loochent de complementariteit tussen man en vrouw, alsook dat de seksualiteit een gave van God is."

Strijd voor mensheid

De genderideologie "wil de mens scheiden van de seksualiteit". Dat betekent echter dat "deze weg voert naar de vernietiging van het gezin, van de christelijke antropologie en uiteindelijk weg van Gods plan." Volgens Sarah is het een strijd tussen "de duisternis en God", waarin alle christenen zich moeten verenigen "om geloof en gezin te verdedigen". Het is niet alleen een strijd voor het christendom, "maar voor de hele mensheid"

Regelrecht kolonialisme

Kardinaal Sarah spreekt van het een "westers probleem". De genderideologie verspreid zich vanuit de westerse staten, terwijl het probleem in Azië en Afrika niet bestaat. Bij de genderideologie "gaat het om een regelrecht ideologisch kolonialisme", dat de VN en de EU op de ontwikkelingslanden willen bedrijven."

Abortus vast bestanddeel

In een aansluitende voordracht waarschuwde kardinaal Sarah hoe VN en EU met nieuwe wetten een nieuwe werkelijkheid willen scheppen waarin de genderideologie kan floreren. Abortus is hier het vaste bestanddeel van, de "bruutste en crimineelste aanval op de zwaksten". Het homohuwelijk zal "geen toekomst" hebben, aldus de kardinaal, aangezien twee mannen of twee vrouwen geen leven kunnen doorgeven.

Ieder voor zich

"Het grote gevaar voor het Westen is dat het geen kinderen heeft. Zonder kinderen heeft het ook geen toekomst." De kindloosheid is het gevolg van een verkeerde kijk op het leven en de werkelijkheid. "In Europa zie ik dat sommige stadsdelen volledig islamitisch geworden zijn." De Afrikaanse kardinaal roept daarom de leken op de verdediging van het gezin zelf en ieder voor zich op te nemen en niet te wachten tot anderen het doen. (KN/Katholisches.info)