fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Sarah: zelfs paus kan huwelijkswet niet veranderen

KN Redactie 28 november 2016
image

Kardinaal Sarah is bezorgd dat zelfs onder bisschoppen blijkbaar verwarring bestaat over de vaste leer van de Kerk.

Hij zegt dat in een interview met het Franse tijdschrift L’ Homme Nouveau. Als prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten is hij verantwoordelijk voor de sacramenten die nu onderwerp van debat zijn: huwelijk, biecht en eucharistie.

Oorspronkelijke ordening

Kardinaal Sarah kan de verwarring alleen verklaren vanuit de gebrekkige vorming hierover van zijn amtsbroeders. Ook hijzelf is eraan gebonden dat Christus het monogame onontbindbare huwelijk voor het welzijn van man en vrouw alsmede hun kinderen heeft ingesteld en zo de oorspronkelijke ordening van God weer hersteld heeft, aldus de kardinaal.

Zelfs paus niet

Dat heeft natuurlijke gevolgen voor de toelating tot de communie: “De gehele Kerk heeft er altijd aan vastgehouden dat men de communie niet mag ontvangen als men zich van een zware zonde bewust is, een beginsel waaraan door Johannes Paulus II in de encycliek Ecclesia de Eucharistia als definitief is vastgehouden”, aldus de kardinaal. “Zelfs een paus kan deze goddelijke wet niet ontbinden.” (KN/Kath.net)