<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal tot president: houd je aan je beloften

KN Redactie 2 september 2016
image
De Nigeriaanse president Muhammada Buhari (Foto: AP)

De Nigeriaanse kardinaal Anthony Olubunmi Okogie heeft president Mahammadu Buhari opgeroepen zijn verkiezingsbeloften na te komen.

In een open brief maant de emeritus-aartsbisschop van Lagos de president haast te maken met de veranderingen die hij beloofde voor de verkiezingen van vorig jaar.

Hunkeren naar vrede

“Vandaag klinken kreten van honger vanuit de lengte en de breedte van ons grote land. Nigerianen hunkeren niet alleen naar voedsel, maar ook naar goed leiderschap, naar vrede, veiligheid en gerechtigheid”, aldus Okogie in zijn brief van 29 augustus.

Haast maken

Buhari moet haast maken met zijn veranderingen en, zo hij al begonnen is, zijn inspanningen moet verdubbelen om ze te realiseren om de verwachtingen bij de bevolking te vervullen.
“Laat het niet in de geschiedenis geschreven wordt dat Nigerianen sterven aan ondervoeding terwijl jij aan de macht was”, aldus de kardinaal.

Aantrekkelijk maken

“Nu is het de tijd om de aftakelende industrie nieuw leven in te blazen, onze landbouw te moderniseren, ons land aantrekkelijk te maken voor toeristen en investeerders en het onze jonge mannen en vrouwen mogelijk te maken vervulling te vinden in hun bijdrage aan het algemeen welzijn.”

Oplossingen zoeken

Okogi vergelijkt de president met een piloot van een vliegtuig dat turbulentie ondervindt. “Turbulentie kan het beste of het slechtste in een piloot naar boven halen.” Hij raad hem aan te stoppen met het toeschrijven van wantoestanden aan vorige regeringen en te beginnen met het vinden van oplossingen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.