fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Woelki wil geen bevoordeling christelijke vluchtelingen

KN Redactie 12 september 2016
image
Kardinaal Woelki met zijn vluchtelingenboot als altaar. (foto: AP)

De Keulse aartsbisschop Rainer Maria Woelki heeft zich opnieuw in de Duitse partijpolitiek gemengd. Hij verwijt de CSU de samenleving te verdelen.

Tegenover de Kölner Stadt-Anzeiger stelde Woelki dat de CSU met de eis van een bovengrens voor vluchtelingen of een bevoordeling van vluchtelingen uit christelijk-westerse culturen bijdraagt tot nog “grotere polarisering”. Daarmee zou men ook de populisten van Alternative für Deutschland (AfD) in de kaart spelen.

Geen bovengrens

Woelki wijst een bevoordeling van christelijke vluchtelingen af en roept de CSU op tot trouw aan de grondwet. “Als de CDU de grondwet serieus neemt, kan zij geen bovengrens verlangen. Dat laat het asielrecht niet toe. En het asielrecht moet blijven zoals het is.” Voor Woelki moet daarom de onzinnige discussie beëindigd worden.

‘Vluchtelingenromantiek’

Eerder kreeg Woelki zelf eerder kritiek van de theoloog David Berger die de Keulse kardinaal hekelde om diens “sacrale vluchtelingenromantiek” op “de plaats van massa-aanranding”. Woelki had namelijk tegen hoge kosten geld op Sacramentsdag een vluchtelingenboot laten komen om die demonstratief op het Keulse domplein als altaar en kansel te gebruiken. (KN/Kath.net)