fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinalen Eijk en De Kesel weer aan de slag

Selinde van Dijk-Kroesbergen 2 september 2021
image
Kardinaal Wim Eijk

De gezondheidstoestand van de Utrechtse kardinaal Wim Eijk en de Mechelse kardinaal Jozef De Kesel is zodanig goed dat beiden deze week weer aan de slag zijn gegaan. Eijk zal zijn taken volledig hervatten, De Kesel zal beetje bij beetje meer gaan doen.

Op advies van zijn arts nam kardinaal Wim Eijk – aartsbisschop van Utrecht – na een tiendaagse  koortsaanval rond Pinksteren de afgelopen drie maanden een rustperiode. Volgens woordvoerder Hans Zuijdwijk heeft de kardinaal ook echt rust genomen en heeft hem dat goed gedaan.

Per 1 september heeft kardinaal Eijk alle werkzaamheden weer volledig opgepakt. Zo zegent hij vandaag, donderdag, de grafsteen van kardinaal Simonis, die een jaar geleden overleed. Volgende week geeft hij een lezing in het buitenland.

image
Kardinaal Jozef De Kesel Foto: Frank Bahnmuller

Bij de Belgische kardinaal Jozef De Kesel – aartsbisschop van Mechelen-Brussel – werd in het voorjaar van 2020 darmkanker vastgesteld. Er volgde een traject van chemobehandeling, bestralingen en een operatie.

Onlangs lieten zijn artsen hem weten dat er geen sporen van kanker meer te zien zijn. De kardinaal is daarom van plan om zijn taken langzaam maar zeker weer te op te pakken. Vanwege de bijwerkingen van de chemo waarvan hij nog last heeft, zal hij de komende tijd nog maar beperkt reizen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Dankbaar voor medeleven

Tijdens zijn behandelperiode bleef kardinaal De Kesel zoveel mogelijk actief. Zo rondde hij zijn boek Geloof en godsdienst in een seculiere samenleving af. Ook schreef hij over zijn ervaring van de dubbele beproeving van zijn ziekte tijdens de coronapandemie.

Kardinaal De Kesel zegt in een persbericht op Kerknet dankbaar te zijn voor alle ontvangen zorg, blijken van medeleven en andere nabijheid die hij de afgelopen periode van tal van mensen heeft ontvangen.