<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in België

Mgr. De Kesel verkozen tot voorzitter Belgische bisschoppenconferentie

KN Redactie 27 januari 2016
image

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel werd gekozen tijdens het jaarlijkse overleg van de Belgische bisschoppen in Grimbergen, melden zij in een communiqué.

Permanente raad

Daarnaast werden de bisschoppen Guy Harpigny (Doornik) en Johan Bonny (Antwerpen) gekozen tot vicevoorzitters. Met secretaris-generaal mgr. Herman Cosijns vormen De Kesel, Harpigny en Bonny de permanente raad van de bisschoppenconferentie.

Opvolger mgr. Leonard

Mgr. De Kesel is als voorzitter van de bisschoppenconferentie de opvolger van mgr. André Leonard. Mgr. Léonard ging eind vorig jaar met emeritaat als aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

Mgr. De Kesel werd op 6 november 2015 door paus Franciscus tot diens opvolger in het aartsbisdom benoemd.

Bisdom Brugge

Daarvoor was mgr. De Kesel hulpbisschop van Mechelen-Brussel en bisschop van Brugge. In die laatste stad is overigens nog altijd geen nieuwe bisschop benoemd.

Kardinaal Eijk geen kandidaat-voorzitter

De Nederlandse bisschoppenconferentie kiest binnenkort ook een nieuwe voorzitter. Gisteren werd bekend dat kardinaal Wim Eijk, de huidige voorzitter, geen kandidaat is. Hij wil zich meer op het aartsbisdom Utrecht richten.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.