<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Arthur Miedema nieuwe belangenbehartiger van de Kerk bij de overheid

Selinde van Dijk-Kroesbergen 14 december 2021
image
Arthur Miedema is per 1 december beleidsadviseur van de bisschoppen en secrataris van het CIO. Foto: rkkerk.nl

De Nederlandse bisschoppen hebben na een vacature van ongeveer een jaar Arthur Miedema benoemd tot beleidsadviseur van de bisschoppenconferentie en ambtelijk secretaris van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO). Hij trad op 1 december aan.

Als secretaris behartigt Miedema (37) de belangen van de leden van het CIO bij de overheid. Bij het CIO zijn 27 christelijke en drie joodse gemeenschappen aangesloten. Verder zal hij voor de Nederlandse bisschoppenconferentie de contacten met de overheid en de politiek onderhouden. De functie werd tot 1 november 2020 vervuld door Daniëlle Woestenberg.

Miedema studeerde politicologie, arbeids- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. De afgelopen tien jaar was hij in diverse functies werkzaam in de verzekeringsbranche. In zijn vrije tijd is hij sinds ruim zes jaar actief bij de ChristenUnie. Miedema isgehuwd en vader van vier kinderen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Op de website van de kerkprovincie zegt hij in een eerste reactie: “Ik vind het een prachtige verantwoordelijkheid om invulling te gaan geven aan een functie waar ik een zo duidelijke persoonlijke betrokkenheid bij ervaar.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.