<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Directeur Peter van Hoof vertrekt bij Vastenactie

KN Redactie 27 mei 2022
image
Peter van Hoof. Foto: Vastenactie

Na bijna acht jaar leiding te hebben gegeven aan Vastenactie, keert directeur Peter van Hoof op 1 juli terug naar zijn oude vakgebied: de vastestofchemie.

“Ik merkte dat ik de wetenschap en het onderzoek miste”, zo legt de Vastenactie-directeur uit. “Na een aantal gesprekken met oud-collega’s werd duidelijk dat er serieuze opties waren om terug te keren in mijn oude vak.”

Afscheid

Inmiddels heeft hij een baan aangenomen bij een chemiebedrijf, waar hij op 1 juli aan de slag gaat. Een week eerder neemt hij afscheid van Vastenactie.

Vastenactie – voluit Stichting Bisschoppelijke Vastenactie – is een katholieke ontwikkelingsorganisatie, opgericht in 1961 in opdracht van de Nederlandse bisschoppen. De organisatie werft fondsen in Nederland om kleinschalige projecten in met name Afrika, Azië en Latijns-Amerika te steunen.

Werving opvolger

De werving voor een opvolger van Van Hoof is inmiddels in volle gang. Vastenactie zegt ernaar te streven om na de zomer een nieuwe directeur/bestuurder te benoemen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.