fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Drie nieuwe diakens voor het bisdom Roermond

KN Redactie 1 november 2021
image
Archieffoto van een diakenwijding in het bisdom Roermond Foto: Bisdom Roermond

In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond zijn zaterdag drie nieuwe diakens gewijd. De plechtigheid werd geleid door hulpbisschop Everard de Jong. Hij deed dit namens de ernstig zieke bisschop Harrie Smeets, die wel aanwezig was, maar de wijding niet kon verrichten.

Theo Cloodt (58) uit Heerlen is tot permanent diaken gewijd. Hij is gehuwd, vader van vier kinderen en opa van twee kleinkinderen. Cloodt is al vele jaren betrokken bij het jongerenwerk van de stichting Chrisko uit Heerlen, die tijdens de wijding een deel van de muziek verzorgde.

Laatste stap

Arulraj Mariasusai (31) en Miguel Alberto Estrada Alfaro (31) zijn transeunt diaken gewijd. Dat wil zeggen dat in hun geval de wijding de laatste tussenstap is op weg naar het priesterschap.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Arulraj Mariasusai komt uit het bisdom Kumbakonam in India en wordt volgend jaar ook voor dat bisdom priester gewijd. Miguel Alberto Estrada Alfaro (31) komt uit El Salvador. Hij maakt deel uit van de Neocatechumenale Weg en wordt priester van het bisdom Roermond.

De drie diakens krijgen een officiële benoeming in een parochie in Limburg, meldt het bisdom Roermond.

Wijdingen Den Bosch en Rotterdam

Aanstaande zaterdag zal in het bisdom Den Bosch Martijn Derks door bisschop Gerard de Korte tot diaken worden gewijd. Een week later, op zaterdag 13 november, zal in het bisdom Rotterdam Sander Verschuur tot priester worden gewijd door bisschop Hans van den Hende.

https://www.kn.nl/abonnementen/