fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Een Mis in je eigen taal? Bisdom helpt migranten en toeristen met website

Selinde van Dijk-Kroesbergen 21 juli 2022
image
De website holymass.nl helpt toeristen en migranten om in het bisdom Rotterdam een Mis in een andere taal dan het Nederlands te vinden. Foto: CNS - Gregory A. Shemitz

Voor mensen die de Mis in een andere taal dan het Nederlands willen bijwonen, biedt het bisdom Rotterdam een website aan waarop mensen een viering in hun eigen taal kunnen zoeken.

De website holymass.nl werd vijf jaar geleden gelanceerd, maar is nog altijd actueel, zeker nu de vakantie aanbreekt. De site werd destijds ontwikkeld omdat er in het bisdom veel anderstalige katholieken leven. Ook toeristen kunnen er gebruik van maken.

Vreemde talen

Binnen het bisdom organiseren parochies en religieuzen vieringen in de talen Engels, Spaans en Frans. Maar ook voor een Mis in het Pools, Portugees, Surinaams, Kroatisch en Vietnamees kunnen gelovigen in het bisdom Rotterdam terecht.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Nederlanders die in eigen land vakantie vieren, kunnen gebruik maken van de website van de Nederlandse bisschoppen zoekparochie.nl om een kerk in de buurt van hun vakantiebestemming te vinden.