<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Kerkbalans onderzoekt rol van kerken in crisistijd

KN Redactie 4 november 2022
image
Een kledingbank voor Oekraïense vluchtelingen bij een katholieke parochie in Dresden, Duitsland. Foto: CNS - Matthias Rietschel, Reuters

Voedsel- of kledinginzamelingen, vluchtelingenopvang, projecten tegen eenzaamheid: op tal van manieren zetten kerken zich op lokaal niveau in om mensen bij te staan. Een nieuw onderzoek moet uitwijzen wat kerkgangers hiervan merken en verwachten.

Namens Actie Kerkbalans is onderzoeksbureau Citisens een grootschalig onderzoek gestart onder kerkgangers. Leden en bezoekers van ruim 2.000 rooms-katholieke, protestantse, oud-katholieke en evangelische kerkgemeenschappen wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen over wat zij vinden van de rol die de Kerk oppakt in tijden van crisis.

Jaarlijks onderzoek

Behalve over deze diaconale taken van de Kerk, krijgen de deelnemers ook vragen over hun bereidheid om hun Kerk financieel te ondersteunen. De Actie Kerkbalans – de belangrijkste fondsenwervingsactie van de gezamenlijke kerkgenootschappen – laat jaarlijks zo’n onderzoek verrichten.

De afgelopen twee jaar lag daarbij de nadruk op de gevolgen van de coronapandemie, nu richt men zich breder op de lokale impact van de oorlog in Oekraïne, vluchtelingen, het klimaat en de energiecrisis.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.