<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Kerkbalans start onderzoek: hoe Kerk zijn na corona?

KN Redactie 19 oktober 2021
image
Wordt de gelivestreamde Mis als het aan parochianen ligt een vast onderdeel van het aanbod? Foto: CNS Photo - Yves Herman, Reuters

Actie Kerkbalans is een onderzoek gestart naar de visie van kerkgangers op de toekomst van hun Kerk, in het licht van de coronacrisis.

In opdracht van de fondsenwervingsorganisatie wordt onderzoek gedaan onder de leden en bezoekers van de vier aangesloten kerkgenootschappen. Naast de katholieke Kerk zijn dat de Protestantse Kerk in Nederland, de oudkatholieke Kerk en de evangelische broedergemeente.

Parochianen en gemeenteleden wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen over hoe zij Kerk-zijn beleven en beleefd hebben tijdens de lockdown.

Kerk van de toekomst

Kerkbalans wijst op de investeringen die parochies en gemeenten deden om hun leden met “creatieve en digitale oplossingen” te bereiken. “Wat hebben kerken geleerd en wat willen kerkgangers eventueel graag behouden voor de toekomst?”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Centraal staat de vraag naar de Kerk van de toekomst, schrijft Kerkbalans: hoe geeft men die vorm, “ook met het oog op de veranderingen door corona?”

Extra wervingsronde

Kerkbalans is de jaarlijkse fondsenwervingsactie van de vier aangesloten genootschappen. Die krijgen geen subsidie en vragen hun leden daarom om een financiële bijdrage aan hun eigen parochie of gemeente.

Eerder dit jaar kondigde Kerkbalans een extra wervingsronde aan. Door de coronacrisis waren enerzijds extra investeringen nodig, terwijl anderzijds de inkomsten terugliepen, zoals eerder ook al uit onderzoek van Katholiek Nieuwsblad was gebleken.

De online vragenlijst is in te vullen via gevenaandekerk.nl.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.