fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Nederlandse bisschoppen zien uit naar nieuw benoemde nuntius

Peter Doorakkers 19 juli 2022
image
Mgr. Paul Tschang In-Nam is de nieuwe nuntius voor Nederland. Foto: AsiaNews

Paus Franciscus heeft de Koreaanse aartsbisschop Paul Tschang In-Nam benoemd tot nieuwe nuntius voor Nederland. Een nuntius vertegenwoordigt de Heilige Stoel bij de regering van een land én de paus bij de bisschoppen van dat land.

De benoeming van de aartsbisschop werd zaterdag bekend gemaakt door het Vaticaan. Op hun website schrijven de Nederlandse bisschoppen dat zij ernaar uitkijken “hem te mogen ontvangen in Nederland”.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De in 1949 in Seoel geboren Tschang In-Nam heeft een lange staat van dienst bij de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel. Hij trad daar in 1985 in dienst en vervulde daarna functies in El Salvador, Ethiopië, Syrië, Frankrijk, Griekenland en België.

In 2002 werd hij benoemd tot nuntius voor Bangladesh, waarop hij, zoals gebruikelijk voor die functie, tot bisschop werd gewijd. Zijn volgende post was in Oeganda.

De coup in Myanmar

Sinds 2012 is de aartsbisschop werkzaam in Zuidoost-Azië, als nuntius voor Thailand, Cambodja en Myanmar, en apostolisch gedelegeerde voor Laos.

In die functie kreeg hij onder meer te maken met de militaire coup en daaropvolgende onrust in Myanmar. Die heeft ook de katholieke Kerk in het land flink geraakt.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Tschang In-Nam is in Nederland de opvolger van de Italiaanse aartsbisschop Aldo Cavalli. Deze werd eind 2021 benoemd tot apostolisch visitator voor het Bosnische bedevaartsoord Medjugorje.