<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Nederlandse dominicaan legt eeuwige geloften af

Selinde van Dijk-Kroesbergen 20 september 2021
image
Broeder Stefan Ansinger betreedt de Rotterdamse Dominicuskerk voor de Eucharistieviering waarin hij zijn eeuwige geloften aflegde. Foto: dominicanen.nl - Johan Wouters

De Nederlandse broeder dominicaan en YouTuber Stefan Ansinger legde zaterdag zijn eeuwige geloften af. De ernstig zieke bisschop Harrie Smeets woonde de viering in de St.-Dominicuskerk in Rotterdam (het Steiger) bij.

Ansinger is 27 jaar , studeert in Zwitserland en heeft een goed bezocht YouTube-kanaal, OPChant. Daarop promoot hij het gregoriaans.  Op Twitter uitte Ansinger zijn vreugde over zijn professie: “Tot aan de dood in de Orde der Predikers. WAT EEN ZEGE!!!!!”

Vol overtuiging legde de uit Venray afkomstige broeder op 18 september zijn plechtige geloften af, in bijzijn van broeders, zusters, leken, vrienden en familie. Bisschop Harrie Smeets van Roermond, in het verleden pastoor in Venray, was er ook te gast; hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Ansingers roeping.

image
Broeder Stefan Ansinger begroet bisschop Harrie Smeets. De bisschop van Roermond was parochiepriester in Ansingers geboorteplaats Venray en speelde een rol in de ontwikkeling van diens roeping. Foto: dominicanen.nl - Johan Wouters

Twee novicen

Diezelfde dag begonnen twee andere Nederlandse mannen aan hun noviciaat in Cambridge. Dat is een periode van studie, bezinning en onderzoek naar de vraag of een leven als kloosterling daadwerkelijk hun roeping is. De mannen starten samen met drie Engelse kandidaten aan het noviciaat.

Vanwege het gebrek aan intredes werkten de Engelse en Nederlandse broeders samen in het noviciaat. Per 2022 zullen de Nederlandse broeders met de Belgische broeders fuseren en zullen zij waarschijnlijk samen een noviciaat vormen.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.