fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Project ‘Luisterend op weg’ moet nieuw impuls aan Nederlands synodaal proces geven

Selinde van Dijk-Kroesbergen 31 maart 2023
image
Met het nieuwe project 'Luisterend op weg' willen de Nederlandse religieuzen en katholieke vrouwen samen met bisdom Den Bosch parochies en gelovigen verder helpen om een luisterende Kerk te zijn. Foto" Franco Antonio Giovanella - unsplash

De Konferentie Nederlandse Religieuzen, het Netwerk Katholieke Vrouwen en het bisdom van ’s-Hertogenbosch geven vandaag de aftrap van hun nieuwe initiatief ‘Luisterend op weg’. Hiermee willen ze katholieken in Nederland aanmoedigen om door te gaan met het traject van een Kerk die naar anderen luistert.

De initiatiefnemers willen via een nieuwe website praktische ondersteuning aanreiken aan alle gelovigen in Nederland om hen verder te helpen met het ontwikkelen van een luisterende Kerk. Ook hopen ze een netwerk van mensen en organisaties op te bouwen die met hen samen weer nieuw elan aan het synodale proces willen geven.

Elkaar versterken

Op vrijdag 31 maart vindt de presentatie van het project plaats op de Universiteit van Tilburg. Na een woord van Monique van Dijk-Groeneboer, die de kerkprovincie onlangs afvaardigde om in Praag deel te nemen aan de continentale fase, zal Myriam Wijlens een lezing geven. Aansluitend vindt er een netwerkbijeenkomst plaats.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Vanuit het synodeproject ‘Luisterend op weg’ willen we inventariseren wat we samen kunnen doen met andere organisaties en hoe initiatieven elkaar kunnen versterken”, aldus Laetitia van der Lans namens het projectteam.

Projectteam

In het projectteam zit Gerard Moorman (Konferentie Nederlandse Religieuzen), Laetitia van der Lans (Netwerk Katholieke Vrouwen), Jeroen Goosen (bisdom van ’s-Hertogenbosch) en Karin Bornhijm (projectcoördinator).

https://www.kn.nl/donaties/