<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Radio Maria krijgt nieuwe DAB+-vergunning

KN Redactie 25 juni 2021
image
Dankzij een nieuwe vergunning kan Radio Maria nog zeker tot 2033 blijven uitzenden via DAB+. Foto: Fringer Cat - unsplash.com

Radio Maria kan de komende twaalf jaar blijven uitzenden via DAB+. De katholieke radiozender verwierf daartoe deze week een nieuwe vergunning.

Dat gebeurde in een landelijke veiling van frequenties voor deze vorm van digitale radio, laat Radio Maria weten. De huidige overeenkomst zou in 2025 aflopen. Naast DAB+ is de zender ook te beluisteren via internet via radiomaria.nl.

‘Blijde Boodschap verspreiden’

De vergunning kon worden verworden dankzij een grote financiële bijdrage van de ‘Wereldfamilie’, het wereldwijde netwerk van nationale Radio Maria’s, die elkaar ondersteunen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

In een persbericht zegt bestuursvoorzitter Ger Zimmermann de Wereldfamilie “veel dank verschuldigd” te zijn.

Het is, aldus Zimmermann, “van groot belang ook voor de lange termijn zekerheid te hebben over de uitzendmogelijkheden via DAB+. Met internet en DAB+ hebben zoveel mogelijk mensen in Nederland de mogelijkheid om te luisteren naar de Blijde Boodschap die Radio Maria wil verspreiden”.

Nieuw netwerk

Met de andere vergunninghouders werkt Radio Maria nu aan een nieuw netwerk. Wanneer dat dezelfde dekkingsgraad zal hebben als het huidige, is volgens Radio Maria nog niet helder.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Er moet rekening gehouden worden met een periode van 1 tot 3 jaar”, zegt Zimmermann. “De kosten voor de exploitatie van het nieuwe netwerk moeten nog verder uit onderhandeld worden. Vanzelfsprekend proberen wij deze zo laag mogelijk te houden.”

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.