fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Vier nieuwe professies bij Blauwe Zusters

KN Redactie 25 oktober 2021
image
De Blauwe Zusters met de celebranten van de professieviering. Foto: Arsacal.nl

Feest bij de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, beter bekend als de Blauwe Zusters: vier zusters deden gisteren in Heiloo hun geloften.

Zuster Maria Stella Coeli deed haar tijdelijke gelofte, Maria Laetitita, Maria Virgo Lucis en Maria Mystieke Roos – zoals de kloosternamen van deze jonge zusters luiden – deden hun eeuwige gelofte.

Feesttent

In de eucharistieviering in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo ging mgr. Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, voor. De Bossche hulpbisschop Rob Mutsaerts, rector Jeroen de Wit, pater Tristan Perez en pater Diego Pildain (beiden van de mannelijke tak van de orde waartoe de zusters behoren) concelebreerden.

Foto's: Arsacal.nl

Na afloop was er een feest in een tent achter het Julianaklooster.

‘Geluk zit in wat we kunnen missen’

“Het geluk zit niet in wat we nodig hebben”, zo hield bisschop Jan Hendriks de nieuwe zusters voor in zijn homilie, “maar in wat we kunnen missen, in wat we geven”. De geloften van  armoede, gehoorzaamheid en maagdelijkheid die de zusters aflegden, houden volgens de bisschop rechtstreeks verband met dat wat mensen geneigd zijn te zoeken in het leven: “Rijkdom, macht en relaties.”

Volgens Hendriks geven de zusters een belangrijk voorbeeld af in onze tijd. “In veel relaties in de wereld zit een voorbehoud”, aldus de bisschop. “Veel mensen hebben moeite om zich helemaal en voor altijd te geven.” Zeker de eeuwige gelofte stelt daar een onvoorwaardelijke zelfgave tegenover. Hendriks: “Het is een eis van de liefde, de liefde die zich helemaal geeft!”

(Bron: Arsacal.nl)

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1