fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Vorm van kanker geconstateerd bij bisschop Liesen

Luuk van den Einden 29 augustus 2022
image
Bisschop Jan Liesen van Breda blijkt ziek te zijn. Hij zal een aantal maanden behandeld worden. Foto: YouTube - KRO-NCRV

Bisschop Jan Liesen lijdt aan een vorm van kanker, heeft het bisdom van Breda bekendgemaakt. Zijn aandoening is behandelbaar. Het bestuur van zijn bisdom wordt voorlopig door anderen waargenomen.

Al langer was bekend dat de bisschop van Breda gezondheidsproblemen had. Het bisdom meldt nu dat er in het begin van de zomer een gezwel bij hem is geconstateerd. Daarvoor was een “onmiddellijke operatieve ingreep” noodzakelijk, aldus het bisdom. Deze vond plaats op 10 augustus.

Lange behandeling

Inmiddels is na verschillende onderzoeken bekend dat het om een “oncologische aandoening” gaat. Het bisdom meldt dat het om een behandelbare vorm van kanker gaat. De situatie vraagt wel om “een langere en intensieve behandeling”. Het bisdom gaat ervan uit dat die behandeling wel enige maanden zal duren.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Het overzicht over de lopende zaken van het bisdom wordt tijdens deze periode opgevangen door de vicarissen en door Leo Blom, de econoom van het bisdom. Zij onderhouden contact met bisschop Liesen tijdens zijn afwezigheid.

‘Gebed op prijs gesteld’

Lopende zaken als de Missionaire Parochie, het bijbehorende visietraject en de reorganisatie van het bisdomkantoor zullen eveneens voortgezet worden.

“De bisschop dankt iedereen voor het gebed en de vele hartverwarmende blijken van medeleven”, meldt het bisdom ten slotte. “Uw gebed voor de bisschop wordt ook voor de komende maanden op prijs gesteld.”