<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kinderen bidden voor oorlogskinderen

KN Redactie 14 oktober 2016
image
Foto: Screenshot website www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Rond 1.700 kinderen in Nederland en Vlaanderen bidden in oktober voor vrede in de wereld.

Het gaat om een initiatief van de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood waarbij de Nederlandse stichting Kinderen bidden voor Kinderen zich heeft aangesloten.

Steun bisschoppen

De gebedsactie heeft de steun van de Nederlandse bisschoppen. Die hebben hun parochies over het initiatief laten informeren.

Oproep tot meedoen

De organisatie vraagt deelnemers zich via de website www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl op te geven. Zo kan het totaal aantal meebiddende kinderen in Nederland en België doorgegeven worden aan de internationale organisatie. Op een kaartje op de website is te zien in welke plaatsen er door kinderen wordt meegebeden.
Voor deelnemende kinderen is er een sleutelkoordje voor vrede of een glow-in-the-dark rozenkransje.

‘Bidden moet je leren’

De Rotterdamse bisschop Hans van den Hende heeft zich persoonlijk van harte achter het initiatief geschaard. “Om drie redenen is het project Kinderen bidden voor oorlogsKinderen belangrijk”, schrijft hij op de website van het bisdom. “Bidden moet je leren: jong geleerd is oud gedaan; bidden voor anderen is een concrete vorm van solidariteit: een geestelijk werk van barmhartigheid.”

Bidden is vruchtbaar

Volgens Van den Hende is bidden “altijd vruchtbaar”. “God luistert naar ons gebed. Wanneer kinderen uitgenodigd worden om te bidden voor andere kinderen, dan krijgen zij van jongs af aan de gelegenheid om te groeien in hun verbondenheid met God en in hun betrokkenheid op hun medemens, dichtbij en ver weg.”

Op de campagnepagina zijn verschillende kindermaterialen te downloaden zoals voor de kinderwoorddienst.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.